Herinneringen bewaren voor later; zo doe je dat!

Herinneringen bewaren voor later; zo doe je dat!

Mooie momentjes met je familie of vrienden wil je koesteren, die wil je vastgrijpen en niet meer loslaten. Denk bijvoorbeeld aan de geboorte van je baby of je kind gaat voor het eerst naar school toe. Vaak maken we foto’s bij leuke momenten. Die foto’s kijk je nog een keertje door of je maakt er een fotoboek van. Deze bijzondere momenten kan je ook op andere manieren bewaren. In dit artikel laten we zien hoe je deze memories kunt documenteren, lees snel verder.

Houd alle herinneringen in creatieve fotoboeken bij

Een fotoboek is een leuke manier om alle herinneringen bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld van elk jaar een fotoboek maken. Dit kan je dan nog van je hele gezin maken of per persoon. Hier gaat wel veel tijd inzitten, want je moet alle foto’s erbij zoeken. Daarnaast moet je ook natuurlijk van alle mooie momentjes foto’s maken. Maak dan ook foto’s van knutselwerkjes en kindertekeningen, plak die er ook bij, zo wordt het een dynamisch fotoboek. En schrijf er leuke tekstjes bij, zodat je weet wanneer het moment was. 

Een bullet journal gebruiken

Een bullet journal is een agenda, to-do-lijst, schetsboek en dagboek in één. Hier kan je offline helemaal in losgaan. Omdat er zoveel wordt ingeschreven, is het veel werk om bij te houden. Maar het is voor later natuurlijk superleuk om alles nog eens door te lezen. Je kunt maandpagina’s maken, bucketlist voorin maken, self care pagina of favorietenpagina maken. Je kunt het zo divers en zo groot mogelijk maken als dat je zelf wilt. Als je hieraan begint, vraag je dan wel af of je later je agenda van elk jaar nog gaat doornemen. Het vergt veel creativiteit om steeds je bewaarbundel bij te houden voor jezelf, kinderen of gezin.  

Houd de ontwikkelingen van je kind in een fotoboek bij

De meest gemakkelijke manier is om een fotoboek aan te schaffen waar je alle ontwikkelingen in zet van je kinderen, zwangerschap of andere mijlpalen. Er worden vragen gesteld over de periode waar je in zit en er is ruimte voor foto’s of voor andere gemaakte knutselwerkjes of knipsels. Het leuke aan de fotoboeken is dat ze een hardcover hebben, waardoor ze lang mooi blijven. Er zitten extra pagina’s bij, zoals weekoverzichten of ruimte voor andere weetjes. Koop hier je zwangerschapsdagboekopgroeiboekschoolfotoboek, babyboekechoboek,babyshowerboekoppasboek of kraamvisiteboek. Leuk om cadeau te geven op een babyshower of bij de geboorte van de kleine baby. Andere leuke cadeaus om te geven zijn mijlpaalkaarten of een familieplanner.

Een memory box maken

Een andere manier om herinneringen te bewaren is om alle mooie spulletjes te bewaren en in een mooie doos te doen. Dit kan een koffertje, kist of doos zijn. Die kan je ook nog mooi versieren. Wat je erin kunt bewaren zijn bijvoorbeeld geschreven brieven. Voor de kinderen kunnen dit de eerste kleertjes zijn, een plukje haar, knutselwerkjes, de speen, sieraden of kaartjes. Dit wordt vaak gebruikt naast een mooi bewaarbundel of bullet journal.

Ben je op zoek naar leuke boeken of bundels waar je alle herinneringen in kunt doen? Shop dan nu je bewaarbundel bij Lifestyle2Love.

De waardering van www.lifestyle2love.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 600 reviews.