Met deze tips plan je je tijd zo goed mogelijk in

Vier tips om je tijd zo goed mogelijk in te plannen   

Tijd is belangrijk, dat gaat immers altijd te snel voorbij en dat krijg je niet meer terug. Als je hier niet goed mee kunt omgaan heb je altijd te veel te doen in te weinig tijd. Je bent altijd druk en dat is eigenlijk geen fijn gevoel, want je bent niet geordend en loopt altijd achter de feiten aan. Tijd dus om hiermee aan de slag te gaan en beter te leren plannen. Door je tijd te organiseren en je taken te ordenen, ga je meer taken doen in minder tijd. En meer vrije tijd willen we allemaal wel! In dit artikel heb ik vier tips voor je voor verzameld hoe je het beste je tijd kunt inplannen.

Creëer een duidelijk overzicht van alle to-do’s

Als je gaat plannen, dan begin je bij het leegmaken van je hoofd. Schrijf alle to-do’s op in een to do lijst, zodat je hoofd leeg is en je weet wat je moet doen. Zelfs de allerkleinste taken en recreatie activiteiten, zoals de zak wegbrengen of sporten, schrijf het op! Doordat je nu een lijst hebt met alle taken die je moet uitvoeren kan je aan de hand daarvan prioriteiten stellen en keuzes maken.

Stel prioriteiten bij het plannen

Als je een duidelijk overzicht hebt met alle taken die je moet uitvoeren, dan ben je er nog niet. Meestal pak je namelijk de leukste en makkelijkste taken als eerste op. De moeilijkste taken stel je uit. Hierdoor ga belangrijke taken onbewust uitstellen en ontstaat er tijdnood. Dit kan je voorkomen door prioriteiten te stellen. Dus kijk welke taken of afspraken het belangrijkste en het meest dringend zijn. Alle taken ga je zo beoordelen, zo zorg je ervoor dat je je tijd aan de juiste zaken besteed.

Houd alles bij in een planner

Wil je meer vrije tijd? Houd dan alles bij in een agenda of planner. Het allerbeste is namelijk om het overzicht op te schrijven op papier, want dan volg je ook je eigen planning. Je kunt dit ook in een familieplanner opschrijven. Andere handige planners die je erbij kunt houden zijn een voedingsplanner waarin je je eten opschrijft en een kalender waar je je verjaardagen in bijhoudt.

Beloon jezelf na het volgen van je planning

Als je een planning hebt gemaakt, volg deze dan ook en beloon jezelf als je je aan je eigen planning hebt gehouden. Maak wat tijd voor jezelf vrij waarin je een lekker kopje thee drinkt met een koekje. Of koop een leuk tijdschrift. Wees trots dat je hard gewerkt hebt! Dit motiveert je namelijk om de volgende keer ook de planning te volgen.

Leuke kraamcadeaus die je geeft op kraambezoek

Het is ook belangrijk om te leren plannen als je kinderen hebt, want immers moet je een kindje verzorgen, dat doe je natuurlijk met liefde, maar kost wel tijd. Als je goed je tijd in leert plannen, houd je meer tijd over. Om bijvoorbeeld op kraambezoek te gaan. Lifestyle2love verkoopt ook ontzettend leuke en unieke kraamcadeaus. Denk bijvoorbeeld aan een echoboek of zwangerschapsdagboek, wat je geeft aan een zwangere, waarin alles bij gehouden kan worden van de zwangerschap. Als de baby is geboren geef je een babyboek, opgroeiboek, kletskousboekje of mijlpaalkaarten.

Wil je ook een leuke planner kopen of een leuk kraamcadeau scoren? Ga dan naar de website van Lifestyle2Love en begin vandaag nog met tijd besparen!

De waardering van www.lifestyle2love.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 623 reviews.