Hoera, ik ben zwanger!

hoera-ik-ben-zwanger

De 2 minuten dat je moet wachten, lijken wel een eeuwigheid te duren. En dan is daar het moment… De test geeft aan dat je zwanger bent, hoera! De rollercoaster gaat nu beginnen. Allerlei gedachtes schieten door je hoofd en wat is nu de volgende stap? Wij hebben 5 tips op een rij gezet die je direct verder helpen! 

Kies een verloskundige uit 

Helaas is een zwangerschapstest niet altijd betrouwbaar. Doe er dus het liefst twee. De zwangerschapstest werkt het beste met ochtendurine als je ook nog niet gedronken hebt. Beide positief? Hoera, je bent zwanger! Het is belangrijk dat je nu op zoek gaat naar een verloskundige waar jij je fijn bij voelt. De meeste vrouwen hebben hun eerste afspraak tussen de achtste en tiende week van de zwangerschap. Gebruik je medicijnen of heb je gezondheidsproblemen? Bel dan ook gelijk even de huisarts! 

Bestel de mijlpaalkaarten ‘Hoera, ik ben zwanger!’ om alle mooie moment vast te leggen

Wij begrijpen als geen ander hoe bijzonder de komende maanden gaan zijn. Iedere fase van de zwangerschap is anders zowel voor jou als voor de baby. Allebei maak je ontwikkelingen door en hoe gaaf is het om deze vast te leggen zodat je hier later nog eens (misschien wel samen) op terug kan kijken? Daar zijn onze mijlpaalkaarten ‘Hoera, ik ben zwanger!’ voor. Ook erg leuk om te gebruiken in combinatie met een zwangerschapsdagboek

Maak een Pinterest bord aan

Het inrichten van de babykamer, het geboortekaartje, een originele manier om de omgeving te vertellen dat jullie zwanger zijn en ga zo nog maar even door. Allemaal momenten waar je wel wat inspiratie voor kan gebruiken en daar komt Pinterest om de hoek kijken. Hét platform om de meeste toffe ideeën op te doen! 

Eten en drinken 

Het is belangrijk om direct op je voeding te gaan latten. Stop met alcohol, roken en drugs en zorg ervoor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt én genoeg drinkt. Rauwe vis, rauwe vlees en rauwe melk kan je beter laten staan. En je zult gaan ervaren dat je opeens bepaalde dingen juist wel of niet meer lekker vindt. 

Daarbij raden we je aan om extra foliumzuur te slikken tijdens je zwangerschap. Vooral in de eerste weken verkleint dit stofje de kans op een open ruggetje, hazenlip of open gehemelte bij je kindje. 

Kwaaltjes 

Het is niet alleen maar slingers en ballonnen. Bij een zwangerschap horen ook de welbekende kwaaltjes. Het is belangrijk dat jij je hierop gaat voorbereiden. De meest bekende zwangerschapskwaaltjes aan het begin zijn (ochtend) misselijkheid, minder energie, hoofdpijn en vaak moeten plassen. Het hoort er allemaal bij! 

De waardering van www.lifestyle2love.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 623 reviews.