24 Weken zwanger

24-weken-zwanger

Je hebt het gehaald, 24 weken zwanger. Vanaf nu gaan de artsen er alles aan doen als de kleine geboren wordt om het in leven te houden. Natuurlijk is het veel beter als de baby nog even blijft zitten, maar het is een geruststellende gedachte dat het nu levensvatbaar is. De kleine maakt juist de komende weken ook nog veel ontwikkeling door. Lees snel verder om erachter te komen wat er gebeurt met de kleine en jou bij 24 weken zwangerschap.

Baby bij 24 weken zwanger

Je voelt nu niet meer kleine schopjes, maar echte kicks. Het deel van de hersenen dat beweging waarneemt is nu ontwikkelt. Voor je partner is dit heel fijn, want ook hij krijgt nu de kans om de kleine te voelen en op die manier contact te maken. Je baby kan vanaf nu ook goed prikkelingen voelen. Als je zijn voetjes aanraakt, trekt hij waarschijnlijk zijn benen op. Hoe schattig is die gedachte?

Zoals eerder al aangegeven, is volgens de richtlijn van Nederlandse artsen de baby na 24 weken zwangerschap levensvatbaar. De artsen zullen er nu dus alles aan doen om de baby in leven te houden bij een vroeggeboorte. Natuurlijk is het voor de baby veel beter om nog even rond te zwemmen bij jou in de buik. Zijn longen zijn bijvoorbeeld nog niet goed gerijpt, dus zelfstandig ademen zou nu onmogelijk zijn.

24-weken-zwanger

Jij bij 24 weken zwanger

Merk je dat het al lastig wordt om bijvoorbeeld je veters te strikken? Dat is niet zo gek. Je baarmoeder is nu namelijk zo groot als een voetbal. Probeer dus vooral comfortabele kleding aan te trekken en platte schoenen. De hakken kan je nu beter in de kast zetten voor na de bevalling. Doordat de baarmoeder nu steeds verder groeit, kan een diepe navel naar buiten worden gedrukt waardoor je een knopje op je buik krijgt. Goed om even in de gaten te houden! Meestal is dit niet erg, tenzij je navel door het uitrekken van de huid geïrriteerd raakt en je pijn onder je navel krijgt. Als je hier veel last van hebt, bespreek dit dan met je verloskundige. In dat geval heb je wellicht een navelbreuk. Iets anders wat veel vrouwen ervaren tijdens bij 24 weken zwangerschap is een wisselend zin in seks waarbij de boventoon wordt gevoerd door ‘veel zin’. Dit komt door de grote hoeveelheid zwangerschapshormonen die in pieken aanwezig zijn. Het is geen enkel probleem om nu gemeenschap met elkaar te hebben. Je kan hierbij het kindje geen pijn doen.

Handige to-do’s om op te pakken

  • Het is heel bijzonder om foto’s en video’s te hebben van jouw baby in 3D. Plan hiervoor een 3D echo in. Je kan dit het beste doen namelijk tot de 27ste week van de zwangerschap. Anders past de baby niet mooi meer op beeld.
  • Vink nog even de laatste dingen van de babyuitzetlijst af. Nu is het nog leuk om op pad te gaan en winkels af te struinen. Over een paar weken heb je daar de puf niet meer voor.
28,95
28,95
17,95
26,95
28,95
16,95
16,95
17,95
De waardering van www.lifestyle2love.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 623 reviews.