Hoe kondig ik mijn zwangerschap aan?

Hoe kondig ik mijn zwangerschap aan?

Originele aankondiging zwangerschap

Yes, je bent zwanger. Van harte gefeliciteerd! Het liefste wil je het natuurlijk van de daken schreeuwen. Maar het lijkt je zo leuk om juist een originele aankondiging van de zwangerschap te doen. 

Verschillende aankondigingen

Op het internet vindt je allerlei leuke manieren om het aan te kondigen. En het leuke is, je hoeft niet voor slechts één ding te kiezen. Je hoeft het namelijk niet aan iedereen op hetzelfde moment te vertellen. Zo kun je voor je ouders iets anders bedenken dan voor je broer(s) en/of zus(sen). En wat denk je van je beste vriendin? En natuurlijk wil je ook wat op social media plaatsen. Ook daarvoor kun je iets origineels bedenken ter bekendmaking. 

Wil je niet voor iedereen iets anders te bedenken, dan kun je natuurlijk ook gewoon één ding uitkiezen. Het is helemaal aan jou. Jouw zwangerschap, jouw aankondiging, jouw moment.

Wanneer aankondigen?

Alhoewel je na het zien van een positieve zwangerschapstest het liefst de hele wereld vertelt dat je zwanger bent, wachten de meeste stellen daar toch mee. In de eerste drie maanden van een zwangerschap is de kans op een miskraam namelijk het hoogst. Ook krijg je vaak tussen de 10 á 13 weken de eerste echo. Dat is ook een mijlpaal die de meeste mensen afwachten.

Toch zijn er genoeg mensen die al veel eerder hun zwangerschap aankondigen. Het heeft ook zo zijn voordelen. Zo hoef je die big smile niet continu te verbergen. Je hoeft geen smoesjes te bedenken waarom je dat glaasje wijn of het toastje met zalm afslaat. En je kunt jouw blijdschap met anderen delen. Mocht het dan alsnog mis gaan heb je ook direct steun uit je directe omgeving.

Een originele zwangerschapsaankondiging

Online vind je genoeg ideeën voor een originele aankondiging. Zo kom je foto’s tegen waarop de vader vol verbazing een zwangerschapstest vast houd. Of grote broer of zus een shirtje aan heeft met ‘ik word grote zus/broer’. Super leuk allemaal! 

Heb je ook wel eens gedacht aan een originele kraskaart? Op deze luxe kaarten zit een kraslaagje die weg gekrast kan worden met bijvoorbeeld een muntje. Daaronder staat dan “ik ben zwanger” of kies voor “je wordt opa/oma”. Net waar je voorkeur naar uit gaat. Ook leuk om naar iemand op te sturen die wat verder weg woont en waar je het niet persoonlijk tegen kunt vertellen. 

Klik hier voor een overzicht van alle kraskaarten die wij in het assortiment hebben.

De waardering van www.lifestyle2love.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 569 reviews.