22 Weken zwanger

22-weken-zwanger

Ben je vanochtend weer wakker geschrokken uit een droom waarbij je je kindje was vergeten mee te nemen uit de auto? Geen paniek! Bij 22 weken zwanger is geconstateerd dat veel vrouwen last hebben van rare dromen. Je kunt het soms gerust nachtmerries noemen. Je bent zorgen en angsten aan het verwerken en je op die manier goed aan het voorbereiden op wat komen gaat. Benieuwd wat er nog meer gebeurt als je 22 weken zwanger bent? 

Baby bij 22 weken zwanger

Heb jezelf een dikke bos krullen of een uitgesproken kleur haar? Wie weet groeit dat momenteel ook wel op het hoofdje van jouw baby. De 22ste week in je zwangerschap staat namelijk grotendeels in het teken van haargroei. Denk hierbij ook aan de wenkbrauwen en de wimpers. Laten we alvast duimendraaien voor een mooie haarbos bij de geboorte. 

Het lichaam is ook nog bedenkt met donshaar. Dit zorgt voor veel warmte. Op het moment dat het baby vet dit heeft overgenomen, verdwijnt het donshaar vanzelf. 

Een ander onderdeel van het hoofdje wat de juiste vorm krijgt, zijn de oren. De baby hoort al een aantal weken wat geluiden, maar het gehoor wordt steeds beter. Hij hoort nu voornamelijk al veel geluiden om zich heen, het kloppen van je hart, het gerommel in je maag en ook je stem klinkt duidelijk door. Iets minder goed zijn de geluiden van buitenaf te horen, muziek en de stem van je partner. Wel zal je merken na de geboorte dat de baby bepaalde geluiden herkent. Besteed hier tijdens de zwangerschap dus al wat extra aandacht aan. Probeer echt al te connecten met de baby door bijvoorbeeld zachtjes tegen hem te praten. 

baby-22-weken-zwanger

Jij bij 22 weken zwanger

We hadden het al even aangegeven. De vervelende dromen die soms ware nachtmerries worden. Het is niks om je zorgen voor te maken. Je bent in je dromen al bepaalde zorgen en angsten aan het verwerken om je op die manier ook voor te bereiden op de nieuwe fase die komen gaat. 

Iets waar je je iets meer zorgen om moet maken, zijn de vreetbuien die je zal ervaren. Tuurlijk moet je eten voor 2. Alleen zal je de extra kilo’s die je door het ongezonde eten aankomt verafschuwen na de bevalling. Probeer dus niet al te veel toe te geven aan de eetbuiten of zorg dat je eten in huis hebt met gezonde vetten. Een probleem dat hier vaak hand in hand meegaat, is het brandend maagzuur. 

Een ander kwaaltje wat je kan ervaren bij 22 weken zwanger is pijn bij de onderste ribben. De baarmoeder en baby groeien steeds groter en drukken tegen je ribben aan. 

En als laatste kan je meer afscheiding ervaren. Ben je blij dat je even niet 40 weken ongesteld wordt, komt dit om de hoek kijken. Het is in ieder geval niet iets waar je direct zorgen om hoeft te maken. Ziet het er donker of brokkelig uit en ruikt het ook onaangenaam, neem dan even contact op met de huisarts of je verloskundige. Misschien heb je last van een schimmelinfectie.

Handige to-do’s om op te pakken

  • Misschien dat je er al wel naar uitkijkt, zwangerschapsverlof. Kijk alvast wanneer deze ingaat en geef dit op je werk aan. Zo kan iedereen er rekening mee houden. 
  • Had je al gedacht aan zwangerschapsfotografie? Het is ontzettend leuk om jezelf met een dikke buik vast te leggen voor later. 
  • Veel zwangere stellen hebben tijdens de zwangerschap een koosnaampje bedacht voor de kleine baby. Toch wordt het echt tijd nu om een babynaam te gaan bedenken. Er zijn veel leuke boeken met suggesties, maar ook apps die je hiervoor kan gebruiken! 
De waardering van www.lifestyle2love.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 569 reviews.