Hoe herken ik het eerste lachje van mijn baby?

Baby's-eerste-lachje

Het allereerste lachje

Een van de mooiste geluiden in de wereld is het lachen van een baby. Niet voor niets ook dat veel ouders uitkijken naar dat allereerste lachje van hun pasgeborene. Dit is een prachtige mijlpaal die je het liefst voor altijd wilt vereeuwigen. Maar wanneer is het nou een reflexglimlach en wanneer lacht jouw baby nu echt?

De reflexglimlach

In de baarmoeder wordt er door een baby al flink geoefend op gezichtsuitdrukkingen, echter zijn dit geen doelbewuste bewegingen. Met dit oefenen gaat je kindje verder zodra hij of zij geboren is. Dit zijn dan vooral reflexbewegingen, zoals het zuigreflex en het grijpreflex. Het is ontzettend schattig om te zien, want die reflexglimlach laten ze vaak zien wanneer ze slapen. 

De eerste echte lach

Hoe leuk die reflexglimlachjes ook zijn, ze kunnen niet op tegen het eerste echte lachje van je baby. Na zo’n vier tot zes weken heb je kans dat het lachje van je baby een echte is. En deze zul je dan ook zeker herkennen. Want jouw kindje kijkt je echt aan en lacht dan om hij echt blij is om je te zien. 

Deze ontwikkeling is echt  prachtig om te zien want het is een van de eerste keren dat jouw baby begrijpt dat hij zich kan verbinden met jou. Hij wordt zich ervan bewust dat hij op die manier kan communiceren en dat het een effect heeft op de buitenwereld. 

Eerste lach stimuleren

Verwacht niet dat je baby met een week oud al echt gaat lachen, maar je kunt het natuurlijk wel aanmoedigen. Dit doe je bijvoorbeeld door:

  • Veel te lachen tegen je baby (op een gegeven moment zal hij het terug doen)
  • Lekker gek te doen
  • Veel tegen je baby te praten en daarbij oogcontact te maken

Je kunt deze mijlpaal vastleggen met de stijlvolle mijlpaalkaarten van Lifestyle2Love.

De waardering van www.lifestyle2love.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 570 reviews.