Navigatie

Werken vanuit huis

Vorige Artikel 2 van 2

Werken vanuit huis, hoe doe ik dat?
Allereerst is er wel wat discipline voor nodig om echt aan het werk te gaan. Wanneer je iets doet wat je leuk vindt, zal het geen probleem zijn om aan de slag te gaan maar bij ieder vak horen ook de “vervelende” klussen (zoals voor mij de belasting invullen bijvoorbeeld). Ik stel deze vervelende klussen het liefst zo lang mogelijk uit, maar soms moet het toch echt gebeuren.

Vaste werktijden

Omdat ik het thuiswerken combineer met een kindje in huis, zit ik aan bepaalde werktijden vast. Omdat de machines die ik moet gebruiken om de producten te maken best wat lawaaierig zijn, werk ik alleen aan de bestellingen wanneer Hanna wakker is. Zij gaat lekker spelen terwijl ik aan het werk ga. Op dit moment heb ik een kantoor gemaakt in de slaapkamer naast Hanna haar kamertje. Het plan is wel om op korte termijn naar beneden te verhuizen. Jammer genoeg is de ruimte die ik kan gebruiken wel gelijk een stuk kleiner 😉

Als Hanna ’s middags en ’s avonds op bed ligt, werk ik aan de blog, beantwoord ik de mailtjes en kan ik bijvoorbeeld mooi uitzoeken welke producten ik bij de groothandels bestel. Als ik geluk heb slaapt Hanna 3 uur achter elkaar door. Maar het komt ook regelmatig voor dat ze maximaal een uurtje slaapt. Het werk wat ik op dat moment niet heb kunnen doen, verplaats ik dan naar de avond.

24/7

Mijn winkel is 24/7 open. Natuurlijk ben ik ’s nachts telefonisch niet bereikbaar maar het komt wel regelmatig voor dat ik om 22:00 ’s avonds een mailtje krijg van een klant die ik zo snel mogelijk wil beantwoorden omdat er haast achter zit. Als ik de mogelijkheid heb, doe ik dat ook direct.
Ik heb een creatief beroep en daarom moet ik het ook hebben van mijn inspiratie. Soms heb ik dagen geen inspiratie. Op zulke dagen neem ik wat meer tijd voor mezelf en mijn gezin. Op dagen dat ik barst van de inspiratie werk ik lekker door om er goed gebruik van te maken.

Of ik wel eens meerdere dagen niet aan het werk ben? Nee, die dagen heb ik al sinds tijden niet meer meegemaakt. Soms plan ik de hele ochtend vrij of de hele middag en avond, maar ik ben eigenlijk altijd wel een moment bezig met mijn werk. Ik wil mijn producten zo snel mogelijk bij de klant kunnen bezorgen. Dat is voor mij totaal geen probleem omdat ik heel veel plezier in mijn werk heb.

Werk jij ook vanuit huis? Ik hoor graag wat jouw ervaring hiermee is.

© 2016 - 2018 Lifestyle2Love | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.